ביטוח רכב מסוג טסלה ורכבים חשמליים בכלל, שונה מבחינת המרכיבים שלו מביטוח לרכב המונע באמצעות דלק.
מהם המרכיבים של ביטוח לרכב של טסלה? באילו מובנים הביטוח הזה שונה מביטוח רכב "רגיל"? אילו חברות מבטחות כיום רכבי טסלה? מהו טווח המחירים של ביטוח טסלה? בשורות להלן נתמקד בנושא ביטוח לרכב חשמלי, בדגש על ביטוח טסלה מודל 3 ובכלל.
מהם המרכיבים של ביטוח רכב טסלה ורכב חשמלי בכלל
הרכבים החשמליים פרצו בסערה לחיינו לפני כעשור. מאז, עולה בהתמדה מספר הרכבים הללו, בעולם בכלל ובכבישי מדינת ישראל הקטנה בפרט. מבחינות רבות, יש דמיון בין רכב חשמלי לרכב מונע דלק, מבחינת הביטוח עם הגורמים המשפיעים על המחיר בשני המקרים, ניתן למדוד את מספר הנהגים ברכב, גיל הנהג הצעיר ביותר, הוותק והמין שלו או שלה.
העלות הסופית של ביטוח הרכב נקבעת לפי המין והגיל של הנהג הצעיר וחסר הניסיון, שכל הוא עלול, בסבירות הגבוהה ביותר, לגרום לתאונה או לחילופין לתקלה שתדרוש תיקון, גרירה או הליך אחר בכרב. בנוסף, חברות הביטוח משקללות גם את סוג הרכב ואת מידת החיבה שגנבי הרכב רוכשים לו. ככל שלרכב מסוים יש נטייה להיגנב יותר, כך עלויות הביטוח תהיינה גבוהות יותר.
ואולם בנוסף לרכיבי הביטוח המשותפים, נקבע עבור ביטוח טסלה מחיר שכולל גם רכיבים ייחודיים:
- שירותי דרך וגרירה בעקבות התרוקנות סוללה: ברכב רגיל, אם מיכל הדלק מתרוקן, אפשר לתפוס טרמפ, להגיע לתחנת הדלק הקרובה ולהביא דלק למכונית. ברכב חשמלי אין אפשרות כזאת. האופציה היחידה היא לגרור את הרכב למוסך קרוב, או לחילופין להטעין את הסוללה, אם הדבר אפשרי.
- סוללה: הסוללה היא רכיב ייחודי, ולכן ביטוח טסלה וביטוח רכבים חשמליים בכלל, לוקח את מחיר הסוללה בחשבון, ואת התקלות הצפויות בה, בעלויות הביטוח.
- עמדת טעינה: מי שיש לו בבית עמדת טעינה, חייב לקחת בחשבון את הנזקים שעלולים להיגרם לה. בנוסף, חשוב להבא בחשבון גם נזקים שהעמדה עלולה, בנסיבות כאלה ואחרות, לגרום לבניין, או לרכבים אחרים. עם הנזקים האפשריים ניתן למנות קצר חשמלי במבנה, או התלקחות של עמדת הטעינה ואיתה של הרכב החשמלי, או רכבים בסביבתו.
- הרחבה לביטוח הרכב: נוסף על האמור לעיל, חברות המבטחות רכבים חשמליים מצריכות מגוון כיסויים והרחבות, שעשויות לסייע לבעלי הרכב החשמלי במקרים ספציפיים. כך למשל, ניתן לרכוש מראש תוספת פיצוי של עד 10% לרכישת רכב חדש, במקרה של גניבת הרכב. כשמדובר ברכבים חדשים, התוספת הזאת חשובה בגלל ירידת הערך התלולה בשנים הראשונות, כשהרכב עוד חדש יחסית.
- כיסוי לציוד הטעינה: נוסף על הרכב עצמו, ציוד הטעינה מהווה מרכיב בלתי נפרד מהרכב. לפיכך, ביטוח רכבי יוקרה מסוג טסלה ורכבים חשמליים אחרים כולל, במרבית המקרים, גם כיסוי ביטוחי לציוד הטעינה עצמו.
ככלל, ההבדלים העיקריים בין ביטוח רכב חשמלי מסוג טסלה או אחר, נובעים מהעובדה שהסוללה היא חלק בלתי נפרד מהרכב, ציוד הטעינה נחשב גם הוא חלק ממנו. שני המרכיבים הללו לא קיימים בכלל כשמדובר ברכב מונע באמצעות דלק, מה שמצמצם את עלויות הביטוח. גם העובדה שבעל רכב חשמלי יכול לטעון אותו באופן עצמאי נלקחת בחשבון, ועלות הביטוח כוללת בעיקר את הסיכון להתלקחות או קצר חשמלי בעת הטעינה.
אילו חברות מבטחות רכב מסוג טסלה
בניגוד לרכבים מונעי דלק, לא כל חברות הביטוח משווקות פוליסות ביטוח רכב טסלה ולרבים חשמליים בכלל. הסיבה היא שלא כל החברות ערוכות לטפל בכלל התקלות האפשריות, ועדיין לא בצעו את ההתאמה הנדרשת מעצם קיומם של רכבים חשמליים רבים כל כך על הכביש.
יחד עם זאת, החברות הגדולות בדרך כלל מציעות פוליות ביטוח לרכבים חשמליים. כך למשל מבטחת חברת הפניקס טסלה במגוון סוגים, וכמוה נוהגות חברות ביטוח גדולות אחרות כמו הראל, כלל, שירביט, ביטוח ישיר ועוד. עם זאת, כל חברות הביטוח מציעות פוליסות במחירים גבוהים משמעותית מפוליסות לרכבים מונעי דלק. הסיבה לכך פשוטה – מחירי החלפים של רכבים חשמליים הם גבוהים, ואופי הביטוח שונה, כפי שכבר הוסבר לעיל.
אז כמה עולה ביטוח מקיף לרכב חשמלי
התשובה לשאלה כמה עולה ביטוח מקיף לטסלה היא מורכבת. בדומה למה שנהוג ברכבים מונעי בנזין, יש פערי מחירים בין חברות הביטוח השונות. עם זאת, פערי המחיר גבוהים יחסית, הן כשמדובר בביטוח המקיף והן בביטוח צד שלישי. בביטוח החובה, הפערים בין חברות הביטוח קטנים, אבל גם שם כדאי לבצע עבודת מחקר לפני רכישת פוליסה. על מנת לבצע השוואה נכונה, נבחרה לצורך העניין מכונית טסלה מודל 3, לונג ריינג', שנת ייצור 2022.
ביטוח חובה ומקיף: עבור ביטוח חובה ומקיף לרכב שבו נוהגים שלושה נהגים בוגרים עם ותק של על 5 שנים וללא עבר ביטוחי, המחיר של פוליסת ביטוח עשוי לנוע בטווח שבין 11,000 ₪ לבין 18,000 ₪ לשנה. עם זאת, חשוב לבדוק ולוודא שהפוליסה כוללת את כל המרכיבים החשובים, כולל ביטוח סוללה וביטוח עבור מתקן ההטענה. אותו ביטוח, עבור רכב שנוהג בו גם נהג צעיר עם ותק של שנה אחת בלבד, עלות הביטוח תזנק ותנוע בטווח שבין 24,000 ₪ לשנה, לבין 26,000 ₪.
ביטוח חובה וצד שלישי: עבור ביטוח חובה וצד ג' לרכב שבו נוהגים שלושה נהגים בוגרים עם ותק של על 5 שנים וללא עבר ביטוחי, המחיר של פוליסת ביטוח עשוי לנוע בטווח שבין 3,500 ₪ לבין 4,300 ₪ לשנה. עם זאת, במקרה המדובר, כדאי לבדוק אם הפחתת הפרמיה מצדיקה את הוויתור על פיצוי מלא במקרה של תאונה או גניבה. אותו ביטוח, עבור רכב שנוהג בו גם נהג צעיר עם ותק של שנה אחת בלבד, עלות הביטוח תזנק ותנוע בטווח שבין 4,600 ₪ לשנה, לבין 6,200 ₪.
כשמדובר בביטוח החובה, דווקא כאן ההבדלים בין ביטוח כזה לביטוח עבור רכבים מונעים באמצעות דלק אינם גדולים. טווח המחירים עבור רכב שבו נוהגים שלושה נהגים שאין ביניהם נהג צעיר וחדש, עשוי לנוע בטווח שבין 2,100 ₪ לבין 1,760 ₪ לשנה. אם אכן נוהג ברכב נהג צעיר וחדש, המחיר ינוע בטווח שבין 2,300 ₪ – 2,560 ₪ לשנה.
המסקנה – הביטוח המקיף הוא למעשה הרכיב היקר ביותר בביטוח. מצד שני, רכישת ביטוח צד ג' חוסכת אלפי שקלים בשנה, אבל מספיק תאונה או גניבה אחת על מנת לגרום הפסד של ממש לבעלי הרכב.
השאירו פרטים וקבלו מאיתנו שיחת ייעוץ ללא התחייבות
אז איך מוזילים את הביטוח?
הדרך הנכונה ביותר להוזיל את המחיר של ביטוח רכב חשמלי ובכלל, היא לבצע השוואה של מחירי ביטוח הרכב בין חברות שונות המציעות ביטוחים לרכב חשמלי. חשוב לכלול את כל רכיבי הביטוח שבהם אתם מעוניינים. כמו כן, כדאי להימנע מקבלת הצעת מחיר על רכיבים מיותרים, שאפשר להשמיט אותם מפוליסת הביטוח ולחסון מעט בהוצאות.
בנוסף, כדאי לבדוק אפשרות של ביטוח רכב בהוראת קבע, אם מסיבות שונות קיים קושי לשלם תמורת הביטוח באשראי.
אם יש לך עניין בקבלת הצעה משתלמת לביטוח הרכב, זה בהחלט המקום הנכון עבורך.. כדאי ליצור קשר כבר כעת ולעשות צעד חשוב להוזלת עלויות הביטוח שלך.